Poradna Přípravky pro péči o nohy


Autor: | Vloženo: 09.09.2018 000 13:46 | Témata: Poradna Přípravky pro péči o nohy

I při větrání se přeci Bio Repelu Fungus nadýcháme. Jak tedy postupovat? A jak je nebezpečné nadýchání? Děkuji za odpověď. ov

  • 10. září 2018 - Oficiální zástupce obchodu Chytrá houba.eu

    Chytrá houba je v říši mykotické mezidruhový parazit. Funguje tedy jako "kanibal" v říši hub a plísní. Absolutně sterilní domácnost bez (plísňových) spór neexistuje a snad by ani taková (sterilní) domácnost nebyla zdravá, protože by byla trvale nasycena různými chemickými přípravky na dezinfekci povrchů a to by bylo podle mého názoru škodlivější než „několik“ spór různých plísní. Jmenovitě se v domácnostech vyskytují spóry, případně i plísňové nárusty či ojediněle kvasinky několika rodů hub. Z nichž jsou nejvíce zastoupeny druhy rodů: Penicillium, Alternaria, Cladosporium, Aspergillus, Aureobasidium, Rhodotorula atd. Toto druhové spektrum je závislé na lokalitě, ve které se obydlí vyskytuje. (Zda je více v přírodě či ve městě, staveniště apod.) A pokud dostává plíseň dost vody, bude vesele bujet dále a my se pak můžeme dočkat lokálního plísňového „kožíšku“ v koutě na stěně nebo jiném příhodném místě, jak se stalo asi i Vám. Takováto situace je již lidskému zdraví neprospěšná. V měřítku této kolonie houby se jedná o velkou expanzi spojenou s masivní produkcí spór, které se uvolňují do prostředí, ve kterém žijeme a dýcháme. Vliv na lidský zdravotní stav je velice individuální. Jiný je u plně zdravého člověka a jiný u člověka s alergií nebo jinými onemocněními (např.: Dýchacích cest..) Ale i zdravý člověk, který bude v prostředí s masivním nárůstem houby žít, tak se jistě může dočkat nějakých problémů. V každém případě aplikací chemických přípravků se zbavíte "plísňového kožíšku", ale plísňové zárodky (spóry) se budou nacházet ve stěně a vašem přirozeném okolí dál.

    Jestliže zkusíte aplikovat zmiňovanou Chytrou houbu - přípravek Bio Repel a co možná nejvíc zabránit bujení spór například i tím, že budete v místnosti více topit a udržovat sucho, ale i přesto větrat, nikoli malou škvírou v okně, ale třeba několikrát denně naplno otevřeným oknem (nějak šikovně nejlépe v okamžiku, kdy v místnosti momentálně nemáte děti, aby Vám nenastydly), je to asi nejlepší řešení.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.